Facebook-logo-50pxicon-linkedin-50px

( BHV incl. reanimatie & AED, EHBO, VCA, VOL, Preventiemedewerker, NEN 3140, NEN 2484, NEN 1004, Utrecht, Zeist, incompany,)

Trainingen 2019
VCA/VOL  - 08-04-2019 - (08.00 tot 17.00) Zeist
NEN 3140/2484/1004  - 11-04-2019 - (08.30 tot 16.30) Zeist
Basis BHV  - 15-04-2019 - (08.00 tot 12.00) Zeist
BHV herhaling  - 16-04-2019 - (08.00 tot 12.00) Zeist
BHV herhaling  - 16-04-2019 - (13.00 tot 17.00) Zeist
Preventiemedewerker  - 14-05-2019 - (09.00 tot 16.00) Zeist
BHV herhaling  - 16-05-2019 - (08.00 tot 12.00) Zeist
BHV herhaling  - 16-05-2019 - (13.00 tot 17.00) Zeist
VCA/VOL  - 25-06-2019 - (08.00 tot 17.00) Zeist

 Kijk voor het gehele cursus jaaroverzicht van 2019 onder "cursus data" (zie rechts op deze pagina) 


Introductie combi cursus NEN 3140 & NEN 2484 & NEN 1004 voor maar €345,- p.p.! 

Binnenkort wordt er wederom gestart met de combi cursus NEN 3140 (elektrisch keuren van arbeidsmiddelen – VOP) & NEN 2484 (keuren van draagbaar klimmateriaal zoals trappen en ladders). Met dit certificaat op zak kunt u zelfstandig keuren binnen de normen die vastgelegd zijn in de NEN 3140 & NEN 2484!. Deze training is inclusief de NEN 1004 (rol) steigers.

De cursus zal gegeven worden op de trainingslocatie van Arbo4all te Zeist inclusief koffie, thee, fris en uitgebreide lunch voor maar €345,- per persoon.

 Geïnteresseerd? mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. NEN 3140 / NEN2484.


Voor de (bouwvak)vakantie extra aandacht nodig voor de veiligheid

Nieuwsbericht | 06-07-2016

In de eerste helft van 2016 is het aantal ernstige ongevallen in de bouw met 14% toegenomen en aantal dodelijke ongevallen zelfs met 56% in vergelijking met het eerste half jaar van 2015. Het aantal in onderzoek genomen klachten en signalen is 16% hoger. De weken voor de vakantie zijn een gevaarlijke periode waar extra aandacht voor de veiligheid nodig is, zeker nu het aantal ongevallen oploopt. Er is weliswaar geen officiële bouwvakvakantie meer, maar op veel bouwlocaties wordt het werk nog net even afgerond of wordt er extra hard gewerkt voordat het werk een aantal weken stil ligt. Dat geldt ook voor een aantal productiebedrijven. De Inspectie SZW roept werkgevers daarom op nu extra aandacht te besteden aan de veiligheid.

Bron : inspectie SZW


 

Samenwerking ReVaBo Oosterbeek & Arbo4all is een feit !!

Sinds kort heeft Arbo4all een samenwerkings verband met ReVaBo Oosterbeek , de opleider van vakbekwame timmerlieden & metselaars . Dit is tot stand gekomen vanwege het feit dat wij als opleider ( voornamelijk in de Bouw) dezelfde klanten delen en ook steeds meer vraag krijgen (indirect) naar vakgeschoolde mensen . Wij leiden medewerkers op m.b.t. veiligheids-trainingen ( bv. VCA, VOL , BHV , EHBO , Heftruck etc.) en ReVaBo vakgeschoolde Timmerlieden & metselaars, kortom een win-win situatie!. 

Wat zijn de voordelen voor U ? 

Als ondernemer kunt u (als klant van Arbo4all of ReVaBo) gebruik maken van gereduceerde prijzen m.b.t. BHV, BHV herhaling , EHBO herhaling en nog veel meer!. Zoekt u nog vakbekwame medewerkers dan kunnen wij u ook helpen !. 

Bel naar 030-6993870 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (Michel Knijff) 

 


 

GRATIS ARBOSCAN ! 

Gezien het feit dat de arbeidsinspectie stevig controleert in de tranport & logistiek en het bouwsegment bieden wij iedere ondernemer een gratis Arboscan aan . Hierin kijken we op locatie van het bedrijf wat er momenteel geregeld is op Arbo gebied ( en waar tevens de arbeidsinspectie naar kijkt) en geven hier een terugkoppeling op wat er eventueel bijgeschaafd moet worden of ontbreekt. ( U krijgt hier tevens een schriftelijk overzicht van).

De Arboscan is geheel gratis en verplicht de ondernemer tot helemaal niets! ( dit initiatief is bedoeld om de naamsbekendheid van Arbo4all te vergroten) 

-Bel gerust voor een afspraak 030-6993870 en vraag naar Michel Knijff 

Voorkomen is immers beter dan genezen! 


Sponsoring Arbo4all - 1e meisjes team voor SV Zeist in 100 jaar !!

SV Zeist introDe eerste officiele wedstrijd was afgelopen zaterdag een feit ! Arbo4all & Stess Zeist sponsoren het 1e meisjes team van SV Zeist in 100 jaar!.

logo stess - arbo4allDit ging natuurlijk niet ongezien voorbij en daarom hebben wij de   meiden voorzien van nieuwe kleding en trainingjassen met een   daarbij horende ballonnenboog voor de aftrap!.A.s. zaterdag zullen wij er weer bij zijn tegen Harmelen. Wij wensen de meiden veel voetbalplezier !.

 


Examenfraude leid tot extra maatregelen VCA examens

 ( mobiele telefoons zijn verboden bij het examen )

Man aangehouden voor examenfraude ( Bron : NU.nl)

Een 29-jarige man uit Den Haag is aangehouden op verdenking van stelselmatige examenfraude. Hij werd in Zwijndrecht tijdens een VCA-examen (Veiligheid, Gezondheid en Milieuchecklist Aannemers) op heterdaad betrapt.

De aanhouding gebeurde maandag, maar de Inspectie SZW van het ministerie van Sociale Zaken heeft deze pas woensdag bekendgemaakt.

De verdachte zou tijdens enkele tientallen VCA-examens met zendapparatuur antwoorden hebben doorgespeeld aan medekandidaten. Van een aantal van hen is bekend dat zij de Nederlandse taal nagenoeg niet machtig zijn. Toch nam het merendeel van hen, onder leiding van verdachte, deel aan het vaktechnische VCA-examen voor leidinggevenden in het Nederlands.

De verdachte ontving voor het doorzenden van de antwoorden op de examenvragen per kandidaat vermoedelijk enkele honderden euro's.

Doorzoeken

De Inspectie SZW heeft een woning in Den Haag doorzocht. Daarbij is zend- en ontvangstapparatuur in beslag genomen. Bij de actie is samengewerkt met de Landelijke eenheid van de Politie. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

VCA-certificaten zijn nodig voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd risico, zoals constructie- of onderhoudswerkzaamheden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties.

 


BHV,cursus In-company training

 

website formaat aware 1In mei hebben wij weer de bedrijfshulpverlening training incompany verzorgt voor A-ware te Zeewolde   ( inmiddels alweer het 3e jaar ) voor ruim 50 medewerkers!. Hierbij is de nadruk gelegd op het ontruimen en de communicatie hiervan aangezien het pand een doolhof van gangen , kantoren en productieruimten bevat. Daarom is het belangrijk dat in geval van calamiteiten ( en voornamelijk in de ploegendiensten) de veiligheid gewaarborgd is!.                                                                                                     website formaat aware 2

 "Danny Smit "  (afdelingsmanager) Voor ons is van belang dat iedereen weet wat hij of zij in geval van een calamiteit moet doen en hoe te reageren op onvoorziene situaties. Zeker gezien de grootte van het pand is dit een bittere noodzaak.

 

U ziet het , ook voor kleine groepen ( zoals ploegendiensten) kunnen wij maatwerk verzorgen!


RI&E is meer dan administratieve verplichting

11 september 2013 - De naleving van de verplichtingen uit de Arbowet gaat achteruit. Zo heeft niet eens 50% van de organisaties een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E), is er geen preventiemedewerker of zijn de arboverplichtingen helemaal niet bekend. Volgens de Inspectie SZW zien werkgevers deze verplichtingen vaak alleen als een administratieve handeling. ( bron : arborendement)

 


 

Bliksemacties voor veiligheid op de bouwplaats !!

In de loop van 2013 houdt de Inspectie SZW vier dagen bliksemacties op de bouwplaatsen. Daartoe zullen 150 arbeidsinspecteurs worden ingeschakeld. Zij voeren in het hele land acties uit en splitsen zich daarbij toe op zware inbreuken die tot ernstige of zelf dodelijke ongevallen kunnen leiden. De inspectie wil met directe acties de veiligheid verhogen. Ondernemers wordt nu al aange-raden om voor een correcte uitrusting te zorgen om sancties bij de controles te voorkomen.


Vanaf juli 2014 dienen staalconstructies onder CE op de markt te worden gebracht.

Als geharmoniseerde Europese Productnorm is de NEN-EN 1090-1 al ingegaan op 1 januari 2011 met een overgangsperiode van 18
maanden. Lees meer >>


Overgangsregeling van VCU 2007/04 naar VCU 2011/05

Per november 2011 is een herziene versie van de VCU Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties verschenen, namelijk de VCU versie 2011/05. Lees meer>>


van_elteren_uitreiking_certificaat_klein_grondverzet

Eerste geslaagden Arbo4all "Klein Grondverzet"!!

Hierbij feliciteren wij Wim en alle medewerkers van Wim de Mol & Zn's Riool-service ( www.demol-rioolservice.nl )voor het behalen van de opleiding "klein grondverzet" die Arbo4all ontwikkelt heeft in samenwerking met Van Elteren. Lees meer >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze insteek is een praktische en heldere kijk op zaken ( maak het niet moeilijker en ondoorzichtiger dan het al is). Arbo4all werkt voornamelijk voor opdrachtgevers in de Bouw ( aannemerij, installatie , schildersbedrijven etc.) , Industrie , Zorg & Kantoor. Wij nemen het probleem bij u uit handen en zorgen voor een heldere afhandeling waardoor u ook in een later stadium makkelijk verder kan .

Voor een optimale inzet van ARBO4ALL is een tweedeling gemaakt in het aanbod van diensten. Het betreft advisering, training en opleiding. Hieronder treft een overzicht van onze diensten.

ADVISERING

 • Uitvoering Risico Inventarisatie en Evaluatie (RIE), inclusief de opzet van een Plan van Aanpak
 • Ontwikkeling arbobeleid op maat
 • Parttime arbo-coördinatie/onderhoudscontract
 • Geluidsonderzoek
 • Houtstofonderzoek
 • Lasrookonderzoek
 • Gericht werkplekonderzoek
 • Veiligheidskundig onderzoek
 • Risico analyse conform NEN 1050
 • V&G plannen ( uitvoeringsfase en deelplanfase)
 • Bedrijfshulpverleningsplan
 • Begeleiding bij VCA-trajecten
 • Begeleiding bij VCU-trajecten
 • Begeleiding bij ISO-trajecten
 • Begeleiding bij BRL-trajecten

 

TRAINING EN OPLEIDING

 

Bedrijfshulpverlening

 • Cursus Bedrijfshulpverlening
 • Cursus Ploegleider BHV
 • Cursus Reanimatie & AED
 • Cursus EHBO
 • Cursus EHAK
 • Cursus Beheerder Brandmeldinstallatie

 

Veiligheid

 • Cursus Basisveiligheid VCA
 • Cursus Veiligheid voor leidinggevenden VOL-VCA
 • Cursus Preventiemedewerker

 

Intern transport

 • Cursus Heftruck of reachtruck (1-daagse)
 • Vak-/Basisopleiding hef – of reachtruckchauffeur (4-daagse)
 • Cursus Veilig werken met de heftruck of reachtruck (2-daagse)
 • Cursus Herhaling vakopleiding of veiligheidsopleiding
 • Cursus Veilig werken met de stapelaar of electropallettruck
 • Cursus Klein grondverzet ( 2 daagse )

 

Hijsmiddelen

 • Cursus Veilig hijsen
 • Cursus Veilig hijsen met de 10-tonmeter kraan
 • Cursus Laden en lossen met de autolaadkraan
 • Veilig op weg
 • Cursus Veilig werken langs de weg (1 of 2 dagen)
 • Cursus Veilig werken langs de weg voor leidinggevende (1 dag)
 • Cursus Verkeerskunde
 • Volledige opleiding tot Verkeersregelaar ( 3 dagen )

 

Specifiek

 • Cursus RAW bestekken in voorbereiding en in combinatie met UAV 1989 (1 dag)

Op al onze dienstverleningen en transacties zijn de algemene voorwaarden van ARBO4ALL van toepassing. Deze worden u op aanvraag ter beschikking gesteld.

Arbo Voorlichting & Onderricht

Een belangrijk uitgangspunt bij het organiseren van gezond en veilig werk is het geven van voorlichting en instructie aan de medewerkers over een veilige en gezonde wijze van werken. Het doel van voorlichting en onderricht is het gedrag van de medewerkers beïnvloeden: het bewust worden van de juiste veiligheids- en gezondheidsmaatregelen en de veiligheid en gezondheid van het werk te waarborgen. Het gaat dan bij veiligheid om het toepassen van veilige werkwijzen, het correct omgaan met gevaarlijke stoffen, het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en veiligheidsmiddelen. Bij gezondheid gaat het om het goed instellen van de werkplek, het gebruik van (til)hulpmiddelen. Voorlichting/onderricht is geen eenrichtingsverkeer: het geven van de voorlichting geeft geen garantie op gedragsverandering. De medewerkers moeten ook gemotiveerd zijn en overtuigd raken van de noodzaak.

Richtlijnen

Het geven van voorlichting en onderricht is als verplichting opgenomen in de Arbowet. Ook zijn de medewerkers verplicht mee te werken aan de gegeven voorlichting en het onderricht.
Het bedrijf is verplicht om de werknemers goed voor te lichten over het werk en de daaraan verbonden veiligheids- en gezondheidsrisico's, zowel algemeen als specifiek. In de voorlichting moet ook aandacht gegeven worden aan de maatregelen om risico's te voorkomen of te beperken en aan de wijze waarop deskundige ondersteuning in het bedrijf is geregeld.

Voorlichting en onderricht kan gegeven worden:

 • Gebaseerd op de resultaten van de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E).
 • Als gewijzigde omstandigheden hiertoe aanleiding geven.
 • Als extra aandachtspunt voor medewerkers jonger dan 18 jaar.
 • Over het gebruik van machines en gereedschappen volgens de gebruiksaanwijzing en gebruik van de noodzakelijk persoonlijke beschermingsmiddelen en toezicht op het juiste gebruik.
 • Om medewerkers te wijzen op het gevaar van machines in de directe omgeving, ook als ze niet rechtstreeks gebruikmaken van deze machines.

Het bedrijf moet kunnen aantonen dat voorlichting en instructie hebben plaatsgevonden. Het bedrijf moet dus registreren wie welke voorlichting of instructie heeft ontvangen.

Arbo4All kan voorlichting en onderricht sessies voor uw medewerkers verzorgen. Op basis van onze ervaringen hebben wij een aantal standaard voorlichting sessie paraat zoals bijvoorbeeld de Toolboxmeetings. Daarnaast kunnen wij een sessie samenstellen die specifiek is gericht op situatie binnen uw bedrijf.

Arbo Beleidsplan

DOEL

Ingevolge artikel 5 van de Arbeidsomstandighedenwet (Arbo-wet) van 1994 worden bedrijven, organisaties en instellingen verplicht tot het voeren van arbeidsomstandighedenbeleid (arbobeleid). Het doel van arbobeleid is, door het formuleren van intenties, procedures en gedragsregels, de risico's op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn zoveel mogelijk te elimineren dan wel te beheersen, waardoor het verzuimvolume en de WAO-instroom beperkt worden.

In de Arbo-wet wordt nadrukkelijk aan de orde gesteld, dat het arbobeleid schriftelijk vastgelegd dient te worden. Het vastleggen van arbobeleid dient meerdere doelen:

 • er wordt voldaan aan de wettelijke verplichting om aantoonbaar arbobeleid te voeren,
 • door uitreiking van het arbobeleid wordt de werknemer hiervan in kennis gesteld,
 • gemaakte afspraken tussen werkgever en werknemer worden eenduidig vastgelegd en zijn niet voor meerdere uitleg vatbaar,
 • in geval van jurisprudentie beschikt de werkgever, in het kader van de omgekeerde bewijslast, over ontlastende documenten.

 INHOUD

Arbobeleid is expliciet geen standaard document; arbobeleid wordt, met inachtneming van de relevante wet- en regelgeving, gericht en specifiek geschreven op uw organisatie. Het bevat minstens de door de Arbo-wet voorgeschreven items, zoals bijvoorbeeld: beleid ten aanzien van roken, seksuele intimidatie, agressie en geweld, zorg voor derden, ongevallen etc. Daarnaast dient de werkgever arbobeleid te ontwikkelen ten aanzien van specifieke onderwerpen, die in het kader van de arbeidsbescherming en/of anderszins eveneens van relevant belang zijn.

UITVOERING

Indien u besloten heeft in dit kader gebruik te maken van de diensten van ARBO4ALL, wordt door een van de consultants een afspraak gemaakt voor een gesprek met de verantwoordelijke functionaris(sen). In dit gesprek, dat ongeveer één tot anderhalf uur in beslag neemt, wordt de visie van de werkgever inzake genoemde items gematched met de wettelijke verplichtingen. Vervolgens wordt deze visie vertaald in termen van algemene stelregels, specifieke richtlijnen, en eventueel handhavings- en sanctiebeleid. U ontvangt zowel een schriftelijke uitvoering, als digitale versie van het arbobeleid. De digitale versie kunt u naar eigen inzicht aanpassen en bewerken. Het copyright blijft echter voorbehouden aan ARBO4ALL; derhalve is alleen intern gebruik toegestaan.

KOSTEN

De kosten voor uitvoering van een Arbobeleid is afhankelijk van de omvang van de organisatie. Prijzen worden per project vastgesteld. De adviseurs van ARBO4ALL kunnen u na een eerste gesprek een passend voorstel doen.

 

Cursusdata

 

2019
Preventiemede  - 15-01-2019 - (09.00 tot 16.00) Zeist
BHV herhaling  - 16-01-2019 - (08.00 tot 12.00) Zeist
VCA-VOL  - 25-01-2019 - (08.00 tot 18.00) Zeist
Basis BHV  - 29-01-2019 - (09.00 tot 17.00) Zeist
VCA-VOL  - 01-02-2019 - (08.00 tot 18.00) Zeist
BHV herhaling  - 08-02-2019 - (08.00 tot 12.00) Zeist
NEN3140/2484/1004  - 19-02-2019 - (08.30 tot 16.30) Zeist
Basis BHV  - 20-02-2019 - (09.00 tot 17.00) Zeist
VCA-VOL  - 21-02-2019 - (08.00 tot 18.00) Zeist
BHV herhaling  - 15-03-2019 - (08.00 tot 12.00) Zeist
VCA-VOL  - 29-03-2019 - (08.00 tot 18.00) Zeist
BHV  herhaling  - 16-04-2019 - (08.00 tot 12.00) Zeist
Basis BHV  - 23-04-2019 - (09.00 tot 17.00) Zeist
Preventiemedewerker  - 29-04-2019 - (09.00 tot 16.00) Zeist
BHV herhaling  - 16-05-2019 - (08.00 tot 12.00) Zeist
BHV herhaling  - 16-05-2019 - (13.00 tot 17.00) Zeist
VCA-VOL  - 11-06-2019 - (08.00 tot 18.00) Zeist
Basis BHV  - 13-06-2019 - (09.00 tot 17.00) Zeist
BHV herhaling  - 02-07-2019 - (08.00 tot 12.00) Zeist
BHV herhaling  - 04-09-2019 - (08.00 tot 12.00) Zeist
BHV herhaling  - 05-09-2019 - (18.00 tot 22.00) V'daal
BHV herhaling  - 25-09-2019 - (08.00 tot 12.00) Zeist
BHV herhaling  - 26-09-2019 - (08.00 tot 12.00) Zeist
Basis BHV  - 01-10-2019 - (09.00 tot 17.00) Zeist
VCA-VOL  - 03-10-2019 - (08.00 tot 18.00) Zeist
BHV herhaling  - 15-10-2019 - (08.00 tot 12.00) Zeist
BHV herhaling  - 06-11-2019 - (08.00 tot 12.00) Zeist
BHV herhaling  - 06-11-2019 - (13.00 tot 17.00) Zeist
BHV herhaling  - 14-11-2019 - (13.00 tot 17.00) Zeist
Basis BHV  - 20-11-2019 - (09.00 tot 17.00) Zeist
VCA-VOL  - 27-11-2019 - (08.00 tot 18.00) Zeist

 

Adresgegevens locaties:

Trainingscentrum Arbo4all :

Dijnselburgerlaan 1-11

3705 LP Zeist

 

Locatie Almere :

Zalenverhuur Haddock
Archerpad 8-10
1324 ZZ Almere

 

 

Locatie Veenendaal :

Willem aan't Erf
Ronde Erf 88
3902 CZ Veenendaal

Locatie Arnhem :

Van der Valk Hotel Arnhem
Amsterdamseweg 505
6816 VK ARNHEM

 

 

 

 

(08.00 tot 12.00) De Bilt

Meer artikelen...

 1. Partners